ROOD Jong in de SP (Politieke jongerenorganisatie)

door | jun 17, 2020

Wie zijn wij?

ROOD is de politieke jongerenorganisatie van de SP. ROOD verschilt op alle vlakken van andere politieke jongerenorganisaties. Waar zij het vooral met elkaar willen hebben over wat er allemaal wel wat beter kan, willen wij de wereld veranderen door acties met jongeren.

Jongeren worden tegenwoordig gebruikt als inkomstenbron door onder andere huisbazen, bedrijven, onderwijsinstellingen en zelfs door de overheid. Dat komt door ons economisch systeem. Dit systeem heeft als doel om op korte termijn zoveel mogelijk winst maken, ook als dit ten koste gaat van jongeren en de rest van de wereld.

Wij willen dit systeem aanpakken en veranderen naar een democratisch systeem waarin iedereen evenveel te zeggen heeft. Op die manier verschuiven we de macht van het kapitaal naar mensen, van grootaandeelhouders naar werkenden. Zo veranderen we het economisch systeem naar een economie die er niet alleen is voor de elite, maar voor alle mensen.

ACTIE

Verandering ontstaat alleen met een beweging van mensen zelf. Door druk van onderop. Daarom is ROOD door heel het land lokaal actief om jongeren te betrekken bij deze beweging. Dit doen we door samen met jongeren door heel het land in actie te komen, om de wereld stap voor stap te veranderen.

Meedoen kan op verschillende manieren. Zo kun je een gratis actiepakket aanvragen. Hierin zit meer informatie over ROOD om ons beter te leren kennen, maar bijvoorbeeld ook buttons en stickers om de bekendheid van ROOD te vergroten.

Maar je kunt ook lid worden van ROOD. Door lid te worden hoor jij bij de beweging die een andere wereld wilt en help jij mee om deze wereld voor elkaar te krijgen. Als lid van ROOD houden we je op de hoogte van acties, ben je welkom op scholingsweekenden en andere activiteiten die we voor leden organiseren.

Als je lid bent van ROOD is er niks mooiers dan lokaal actief te zijn voor ROOD. Op die manier leer je andere ROOD-leden kennen, leer je acties voeren en organiseren en verander je de wereld! Kijk hier waar ROOD lokaal actief is. Als er geen ROOD-groep is in jouw woonplaats kun je terecht bij de SP-afdeling of bij een ROOD-groep bij jouw in de buurt.

Ook komen ROOD-leden uit het hele land regelmatig bij elkaar voor scholingen, discussieavonden en excursies. Daar kun jij ook aan meedoen! Houd hiervoor de website in de gaten en volg ons op FacebookInstagram en Twitter.

De onderneming Rood, jongeren in de SP is gevestigd op Snouckaertlaan 70 te Amersfoort en is actief in de branche Politieke organisaties. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 24349986 en is gelegen in Snouckaertlaan in de gemeente Amersfoort.

Meer interessante artikelen voor jou

Sovee: Aanpak thuiszitters

Sovee: Aanpak thuiszitters

SOVEE helpt jongeren binnen enkele weken weer naar school te gaan Wanneer jongeren tussen de 12 en 23 jaar al langere tijd niet naar school gaan, is er meer aan de hand dan een gebrek aan motivatie. Veelal ligt de oorzaak in de psychosociale hoek. Scholen,...

GRATIS JOUW
VRAAG STELLEN?!

Heb jij een vraag over geld, schulden, seks, gezondheid, of zaken die je moet regelen. Zit je ergens mee en weet je niet meer wat je moet doen? Heb je een vraag? Of wil je gewoon even contact? Daarvoor kan je terecht bij het Jongeren Informatie Punt van Amersfoort (JIP).