Bijstandsuitkering aanvragen

door | jun 15, 2020

Als je werkloos bent of niet voldoende geld hebt om van te leven, dan kan je een bijstandsuitkering aanvragen. Om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering moet je in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je staat ingeschreven bij het UWV WERKbedrijf
  • Je woont legaal in Nederland
  • Je bent 18 jaar of ouder.
    Ben je jonger dan 27 jaar? Neem dan eerst contact op met het Jongerenloket.
  • Je hebt niet genoeg inkomen of eigen bezit om van te leven
  • Je hebt geen recht op andere uitkeringen
  • Je verblijft niet in de gevangenis

Jonger dan 27 jaar: Jongerenloket
Bent u tussen de 18 en 27 jaar? Dan kunt u terecht bij het Jongerenloket. Dit loket helpt jongeren bij het uitzoeken van hun mogelijkheden. Dit kan gaan over werk, geld of school. Wanneer u in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest of Woudenberg woont, kunt u een afspraak maken door te bellen met 14 033 en Amersfoort in te spreken. Voor meer informatie kunt u kijken op www.jongerenloketregioamersfoort.nl.

Meer interessante artikelen voor jou

Jongerentherapie Amersfoort Rustenburg

Jongerentherapie Amersfoort Rustenburg

Psychotherapie en coaching voor jongeren van 12 t/m 25 jaar Psychotherapie helpt je problemen op te lossen waar je zelf niet uit komt, of die met hulp nou eenmaal sneller op te lossen zijn. Het helpt je om de oorzaak van je probleem aan te pakken zodat je weer vooruit...

Kopzorgen spanning & stress thuis 19 november 2020

Kopzorgen spanning & stress thuis 19 november 2020

Training Kopzorgen (12 tot 16 jaar) De training Kopzorgen is er voor jongeren die een extra steuntje kunnen gebruiken doordat ze thuis veel spanning en stress meemaken. Per groep doen tussen de 6 en 10 jongeren mee. Door samen ervaringen uit te wisselen voelen ze zich...

GRATIS JOUW
VRAAG STELLEN?!

Heb jij een vraag over geld, schulden, seks, gezondheid, of zaken die je moet regelen. Zit je ergens mee en weet je niet meer wat je moet doen? Heb je een vraag? Of wil je gewoon even contact? Daarvoor kan je terecht bij het Jongeren Informatie Punt van Amersfoort (JIP).