Jongerentherapie Amersfoort Rustenburg

door | jun 25, 2020

Psychotherapie en coaching voor jongeren van 12 t/m 25 jaar

Psychotherapie helpt je problemen op te lossen waar je zelf niet uit komt, of die met hulp nou eenmaal sneller op te lossen zijn. Het helpt je om de oorzaak van je probleem aan te pakken zodat je weer vooruit kunt. Dit kunnen allerlei verschillende soorten problemen zijn, zowel klein als groot.
– Je gedraagt je teruggetrokken of juist storend voor anderen;
– Je voelt je vaak somber, eenzaam, boos of bang;
– Je denkt dat je niks kunt of dat je alles goed moet doen;
– Je worstelt met spirituele vragen, over het leven, geloof of over God;
– Je hebt moeite met sociaal contact, met klasgenoten of met je ouders;
– Je hebt lichamelijke klachten die komen door bijvoorbeeld stress.

Dit zijn maar een aantal voorbeelden waarvoor je in therapie kunt komen. Andere voorbeelden zijn: studiekeuze, trauma, eenzaamheid, faalangst, ADD, ADHD, stress, burn out, verslaving, rouw, perfectionisme, trauma. Staat jouw probleem hier niet bij, maar wil je er wel vanaf? Neem gerust contact op met je vraag!

De therapie heet integratieve psychotherapie omdat:
1. Inzichten uit verschillende therapieën zijn gecombineerd tot een effectieve kortdurende therapie;
2. Er wordt gekeken naar de gehele mens in plaats van bijvoorbeeld alleen naar cognitie en/of gedrag;
3. Om problemen op te lossen wordt gewerkt aan integratie van binnen. Vergelijk het met een motor die weer gesmeerd gaat lopen als alle onderdelen goed samenwerken.

In mijn praktijk richt ik me op jongeren van 12 t/m 25 jaar oud*. Als je je aanmeldt hebben we eerst een intake waarin ik van alles vraag over jou en je probleem. Samen kijken we wat de doelen zijn en of we allebei denken dat je op de goede plek zit. Het kan fijn zijn als bij de intake iemand aanwezig is die jou goed kent, zoals bijvoorbeeld je ouders**.

* Uitzonderingen zijn bespreekbaar. Er is ook therapie voor volwassenen beschikbaar. Neem gerust contact op.
** Bij jongeren tot 18 jaar is toestemming van beide ouders verplicht.

Over de therapeut

Simon van Leeuwen (1985) heeft sinds 2013 zijn eigen praktijk voor psychotherapie en coaching voor jongeren. Hij is opgeleid tot maatschappelijk werker en later tot integratief therapeut voor jongeren en volwassenen. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in de jeugdzorg, onder andere als groepsleider, pleegzorgwerker, gezinsvoogd en crisiswerker. Momenteel legt hij zich vooral toe op de psychotherapie, zowel in zijn eigen praktijk als in het opleiden van coaches en therapeuten bij stichting Groundwork. Daarnaast geeft hij trainingen en spreekbeurten voor jongerenwerkers, ouders en jongeren.

Contactgegevens

Simon van Leeuwen
van Randwijcklaan 137,
3814 AH Amersfoort
06 – 8378 0463
[email protected]
https://www.jongerentherapieamersfoort.nl/

Meer interessante artikelen voor jou

Sovee: Aanpak thuiszitters

Sovee: Aanpak thuiszitters

SOVEE helpt jongeren binnen enkele weken weer naar school te gaan Wanneer jongeren tussen de 12 en 23 jaar al langere tijd niet naar school gaan, is er meer aan de hand dan een gebrek aan motivatie. Veelal ligt de oorzaak in de psychosociale hoek. Scholen,...

GRATIS JOUW
VRAAG STELLEN?!

Heb jij een vraag over geld, schulden, seks, gezondheid, of zaken die je moet regelen. Zit je ergens mee en weet je niet meer wat je moet doen? Heb je een vraag? Of wil je gewoon even contact? Daarvoor kan je terecht bij het Jongeren Informatie Punt van Amersfoort (JIP).