Kopzorgen spanning & stress thuis

door | jun 24, 2020

Training Kopzorgen (12 tot 16 jaar)

De training Kopzorgen is er voor jongeren die een extra steuntje kunnen gebruiken doordat ze thuis veel spanning en stress meemaken. Per groep doen tussen de 6 en 10 jongeren mee. Door samen ervaringen uit te wisselen voelen ze zich gezien, gesteund en ervaren de jongeren dat ze niet de enige zijn.

Soms gebeuren er dingen thuis die veel spanning en stress geven. Een vader, moeder, broer of zus die (psychisch) ziek of verslaafd is, heftige ruzies, een echtscheiding of geldzorgen. Spanning en stress hebben op iedereen in het gezin invloed en dat kan best lastig zijn.

Daarom starten Indebuurt033 en Jellinek Preventie vanaf donderdag 19 november 2020 een pubertraining Kopzorgen voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar die thuis veel spanning of stress hebben. In 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur worden er samen ervaringen uitgewisseld, informatie gedeeld en wordt plezier gemaakt. Voor ouders is er een ouderbijeenkomst.

START : Donderdag 19 november 2020 (8 bijeenkomsten)
TIJD : 16.30-18.00 uur
PLAATS : Jellinek, Utrechtseweg 11-13 Amersfoort

Voor informatie en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met het Aandacht team spanning thuis.
Dit team is bereikbaar op maandag t/m donderdag tijdens kantooruren per mail
([email protected]) of per telefoon (033-2048677). Er volgt uiterlijk binnen twee werkdagen een
reactie.

   

Meer interessante artikelen voor jou

Sovee: Aanpak thuiszitters

Sovee: Aanpak thuiszitters

SOVEE helpt jongeren binnen enkele weken weer naar school te gaan Wanneer jongeren tussen de 12 en 23 jaar al langere tijd niet naar school gaan, is er meer aan de hand dan een gebrek aan motivatie. Veelal ligt de oorzaak in de psychosociale hoek. Scholen,...

GRATIS JOUW
VRAAG STELLEN?!

Heb jij een vraag over geld, schulden, seks, gezondheid, of zaken die je moet regelen. Zit je ergens mee en weet je niet meer wat je moet doen? Heb je een vraag? Of wil je gewoon even contact? Daarvoor kan je terecht bij het Jongeren Informatie Punt van Amersfoort (JIP).