Sovee: PITSTOP Begeleid zelfstandig wonen

door | jan 12, 2021

PITSTOP biedt woonruimte aan jongeren die willen leren zelfstandig te wonen. Deze jongeren volgen een opleiding bij mbo Amersfoort of ROC Midden Nederland, maar lopen het risico uit te vallen door een instabiele thuissituatie. Ze kunnen niet meer thuis wonen en zijn ook nog niet in staat volledig zelfstandig te wonen. kortom, het gaat om jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben voor ze op eigen benen kunnen staan.

Resultaat

Na een traject bij PITSTOP kunnen jongeren zelfstandig wonen. Hun leven is op orde: ze gaan naar school of hebben een baan, ze kunnen met geld omgaan, ze zorgen goed voor zichzelf en ze hebben een netwerk opgebouwd dat hen ondersteunt als het nodig is.

Voor wie?

PITSTOP is bedoeld voor jongeren die:

  • een opleiding volgen aan MBO Amersfoort of ROC Midden Nederland (locatie Amersfoort)
  • 18-25 jaar zijn
  • vanwege problemen in de thuissituatie dreigen uit te vallen
  • na een begeleidingstraject van 1 a 2 jaar op eigen benen kunnen staan
  • over voldoende financiële middelen beschikken om de huur te kunnen betalen en in hun levensonderhoud te kunnen voorzien

Duur traject

Jongeren wonen minimaal 1 jaar en maximaal 2 jaar bij PITSTOP.

Woonruimte

PITSTOP kan 30 jongeren plaatsen: 22 in een eigen studio aan de Graaf Hendriklaan te Amersfoort en 8 in gedeelde woningen verspreid over de stad. De jongeren huren zelf de woonruimte van woningcorporatie Portaal of Stichting Studenten Huisvesting.

Begeleiding

SOVEE biedt de woonbegeleiding. De begeleiders zijn aanwezig op de momenten dat de meeste jongeren thuis zijn: aan het einde van de middag, ’s avonds en in het weekend. Daarnaast is de begeleiding 7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

De jongere formuleert samen met zijn/haar begeleider doelen waaraan hij/zij wil werken, bijvoorbeeld het leren omgaan met geld, het afronden van een opleiding of het herstellen van de band met ouders.

PITSTOP is een leertraject: de jongere heeft hierin een actieve rol, de begeleider ondersteunt hem/haar in het proces.

Leren op het ROC, wonen bij SOVEE: werken aan je toekomst!

De jongere, de woonbegeleider van PITSTOP en de loopbaanbegeleider van het ROC werken nauw samen. Daarmee creëren we een stevige basis voor de toekomst!

Voor meer informatie bel PITSTOP T 033 – 479 40 04 of mail naar [email protected].

Meer interessante artikelen voor jou

Sovee: Aanpak thuiszitters

Sovee: Aanpak thuiszitters

SOVEE helpt jongeren binnen enkele weken weer naar school te gaan Wanneer jongeren tussen de 12 en 23 jaar al langere tijd niet naar school gaan, is er meer aan de hand dan een gebrek aan motivatie. Veelal ligt de oorzaak in de psychosociale hoek. Scholen,...

GRATIS JOUW
VRAAG STELLEN?!

Heb jij een vraag over geld, schulden, seks, gezondheid, of zaken die je moet regelen. Zit je ergens mee en weet je niet meer wat je moet doen? Heb je een vraag? Of wil je gewoon even contact? Daarvoor kan je terecht bij het Jongeren Informatie Punt van Amersfoort (JIP).