Sovee: Het leven weer op de rit!

door | jan 12, 2021

SOVEE biedt jongeren een nieuw perspectief

SOVEE biedt hulp aan jongeren die door problemen op meerdere leefgebieden (school, werk, financiën, thuissituatie, vrije tijd) tussen wal en schip zijn geraakt. Onze begeleiders hebben alle middelen in huis om deze jongeren intensief te begeleiden bij het vinden van nieuw perspectief.

Onze hulp nodig? Bel 033 – 470 21 59

Resultaat

Jongere weet wat hij wil en heeft een stappenplan om zijn leven weer op orde te krijgen. Ook heeft hij een zinvolle dagbesteding gevonden dankzij een baan of studie.

Waarom SOVEE?

  1. Wij beschikken over specifieke expertise en werken samen met orthopedagogen en psychologen.
  2. Wij hebben een enorm netwerk en korte lijnen en scholen, sociale wijkteams en hulpinstanties. Ook kennen we de schoolcultuur, onderwijsroutes en interne zorgsystemen.
  3. Wij zijn direct inzetbaar.

Onze aanpak

SOVEE analyseert de thuissituatie grondig en stelt samen met de jongere een stappenplan op om zijn leven weer op de rit te krijgen. Daarbij richten wij ons op: talent van de jongere, zelfregie en intensieve coaching. We gaan daarbij niet voor een snelle, maar voor een duurzame oplossing. Dat doen we als volgt:

Talentgericht

Samen met de jongere verkent de begeleider van SOVEE waar de jongere warm voor loopt, waar zijn talenten liggen, waar hij enthousiast van wordt. We zetten hierbij beroepskeuze- en competentietesten in.

Zelfregie

We vinden het belangrijk dat de jongere zelf aan het roer blijft staan. Hij moet het gevoel hebben ‘in control’ te zijn. Het leven is maakbaar. Daarom stippelt hij zelf een route uit, wij ondersteunen hem bij het zetten van de bijbehorende stappen. Als hij dat wil, maken wij gebruik van het SOVEE-netwerk om te helpen bij het zoeken naar een passende opleiding of baan.

Intensieve coaching

Vanuit onze ervaring met deze doelgroep weten we dat het uitstippelen van een loopbaan gepaard gaat met vallen en opstaan. De jongere ziet vaak veel beren op de weg en heeft de neiging snel op te geven. De begeleider ondersteunt hem bij teleurstellingen en helpt hem nieuwe kansen te grijpen. Keer op keer. In de beginfase is het contact intensief (4 tot 6 contactmomenten per week). Maar ook als de jongere ogenschijnlijk zijn leven op de rit heeft, houdt SOVEE vinger aan de pols.

Meer interessante artikelen voor jou

Sovee: Aanpak thuiszitters

Sovee: Aanpak thuiszitters

SOVEE helpt jongeren binnen enkele weken weer naar school te gaan Wanneer jongeren tussen de 12 en 23 jaar al langere tijd niet naar school gaan, is er meer aan de hand dan een gebrek aan motivatie. Veelal ligt de oorzaak in de psychosociale hoek. Scholen,...

GRATIS JOUW
VRAAG STELLEN?!

Heb jij een vraag over geld, schulden, seks, gezondheid, of zaken die je moet regelen. Zit je ergens mee en weet je niet meer wat je moet doen? Heb je een vraag? Of wil je gewoon even contact? Daarvoor kan je terecht bij het Jongeren Informatie Punt van Amersfoort (JIP).